Längdskidåkaren Jenny Solin fortsätter kämpa

Jenny Solin Skidåkare

Att få stödja ungdomar som vill satsa på idrotten är en viktig del för oss på CoreIT. Vår sponsring betyder mycket för Jenny eftersom en elitsatsande ungdom har svårt att kombinera träning med jobb eller heltidsstudier. Som Jenny själv säger “att få ha ett företag som hjälper en, och tror på en, är otroligt viktigt i en elitsatsning. Utan hjälp utifrån skulle det aldrig gå att genomföra en elitsatsning till 100%.”.

Jenny har ett långsiktigt mål inställt på OS 2022, dock har den senaste säsongen tyvärr kantats av en del problem. Men hon har humorn kvar och säger att hon åtminstone fått träna pannbenet genom att fortsätta jobba mot sitt mål. En sak är klar, hon är beredd att kämpa “för ingenting är ju omöjligt”, som hon själv uttrycker det.

“Att få ha ett företag som hjälper en, och tror på en, är otroligt viktigt i en elitsatsning.
Utan hjälp utifrån skulle det aldrig gå att genomföra en elitsatsning till 100%.”

Hennes bästa upplevelse genom karriären är JVM 2016, där hon tävlade som sistaårsjunior. Efter en säsong kantad av skador var hennes förväntningar låga men hon lyckades ändå ta hem ett individuellt brons. Ett lyckligt minne hon kommer bära med sig resten av livet. Vi hoppas såklart att vi får se mer av Jenny i skidspåren.

Läs gärna mer om Jenny på www.jennysolin.se