Systrarna Johansson med siktet inställt på?!

Julia och Tilda Johansson - skidskytte

Julia och Tilda Johansson är två målmedvetna skidskyttetjejer som CoreIT valt att sponsra i deras karriärer. Allt började med familjens intresse för skidåkning. När de var i 10-11 års åldern kom det sig att de fick prova på skidskytte i Bredbyn genom skolan och sedan var de fast i sporten. Båda flickorna har studerat vidare på varsitt skidskyttegymnasium (Sollefteå och Torsby) där de går i 4 år. Tilda är precis klar med sin utbildning och Julia ska börja sitt tredje år. I sin karriär har de båda hunnit plocka flera SM-guld och även vunnit varsin Sverige Cup.

Bästa minnena
Tilda säger att förutom SM-guldet är såklart erfarenheterna från Junior EM i Norge och IBU Cupen bestående minnen. Julia minns JVM i Slovakien som sin höjdpunkt. Det var en mäktig känsla att komma dit och se alla människor och det stora arrangemanget. Hon har aldrig skjutit så bra som då men drabbades tyvärr av sjukdom under tävlingen, vilket gjorde att förstaplatsen uteblev.

skidskytte 3 b Dock är de båda väldigt tävlingsinriktade, envisa och ger inte upp i första taget. När de är lediga tränar de tillsammans och inget signalerar att det skulle vara på en mer lekfull nivå. Nej, det är prestige och vinst som gäller även sinsemellan. Fördelen med att kunna träna med sin syster är dock att de har förståelse för varandra och kan hjälpa varandra sätta gränser, för det är också något som de jobbar på, att kunna lyssna på kroppen när det är dags att vila. ”Man måste våga vara sliten, men frågan är hur mycket” säger Tilda.

Sponsringen är viktig
Skidskytte är inte bara kostnader för skidor och pjäxor. Det går mycket pengar till ammunition, material till sommarträningar som rullskidor och stavspetsar, resor och läger. I Sverigecupen reser de runt i hela Sverige och bilresorna ligger ofta mellan 1-8 timmar. Julia och Tilda är väldigt tacksamma över att CoreIT vill sponsra dem. ”Det betyder mycket för självkänslan att få den bekräftelsen och man blir stärkt av att det finns andra som tror på en” säger Tilda.

Följ Tilda och Julia på Instagram:
@tildaajohansson99
@juliajohansson24