IoT - Internet of Things

Vad är IoT?

IoT står för Internet of Things, eller sakernas internet på svenska. Det är ett begrepp som beskriver hur olika enheter och system kan kommunicera och samverka via internet. Det kan handla om allt från sensorer, kameror och bilar till kylskåp, lampor och klockor. Genom att koppla upp dessa enheter till internet kan de skicka och ta emot data, styra varandra och utföra olika uppgifter.

Eller varför inte ersätta ett mobilt bredband med att bara betala för faktiskt nyttjande när det verkligen behövs.

Varför är IoT viktigt?

IoT har potential att förändra världen på många sätt. Det kan bidra till att lösa stora samhällsutmaningar som klimatförändringar, trafikstockningar, energiförsörjning och hälsokriser. Det kan också skapa nya möjligheter för innovation, effektivitet och personlig anpassning. IoT kan göra våra liv enklare, smartare och roligare.

Hur använder vi IoT?

Vi på CoreIT är experter på IoT. Vi hjälper våra kunder att utveckla och implementera IoT-lösningar som passar deras behov och mål. Vi har erfarenhet av att arbeta med olika branscher och sektorer, såsom industri, transport, energi, hälsovård och smarta hem. Vi erbjuder helhetslösningar som omfattar allt från design, utveckling, installation, drift och underhåll av IoT-system.

Kundcase

4G-backup

Våra kunders ordinarie uppkoppling har en aktiv redundans där simkorten endast agerar vid behov. Det mobila nätverket slår sömlöst över vid eventuella avbrott och har obegränsad med data. En låg månadskostnad där man endast betalar för den data som används, när den eventuellt används. Larmsatt system ser till att både kund och partner blir varse ifall ett avbrott sker och kan därefter agera på felorsaken utan avbrott i vardagliga arbetet. Med larmsatt hårdvara kan den manageras på distans, så vi snabbare kan se och åtgärda problem för att ge en säker uppkoppling.

Larm/Passagesystem

Genom våra simkort som kan agera roaming mot alla nät samtidigt fungerar alltid larm och passagesystem. Dessa enheter är uppkopplade redundant mot fler nät samtidigt och nyttjandet är låg förbrukning av data. Vilket i sin tur också ger en kostnadseffektiv trygghet.

Mobilt bredband

Oavsett ifall du önskar få hög hastighet på mobilt bredband via 4G eller 5G så betalar du endast för faktiskt nyttjande på våra mobila bredband skapade genom automatiserade IoT-simkort. Detta ersätter de traditionella fastprisavtalen eller mobiltelefonernas extra datakort. Även dessa kort är styrd så att kortet går i viloläge ifall det inte nyttjas och sedan väcka i liv vid användning. Självklart finns ingen begränsning på dessa kort så som ett vanligt mobilt bredband.

Jag vill veta mer om IoT?

Om du är intresserad av att veta mer om IoT och hur vi kan hjälpa dig att dra nytta av det, kontakta oss gärna. Vi är glada att svara på dina frågor och diskutera dina idéer. Du kan också följa oss på våra sociala medier för att få de senaste nyheterna och uppdateringarna om IoT.