SK Örnen arrangerar CoreIT Open

CoreIT Open - SK Örnen annons

Schackklubben i Örnsköldsvik kommer att, tillsammans med Umeå, Skellefteå och Luleå schackklubbar, delta i Norrlands Junior GP. Deltävlingarna börjar i december med start i Umeå med fortsättning i Skellefteå och Luleå. Finalen “CoreIT Open” kommer att spelas i Örnsköldsvik på Bergsgatan 8 i IOGT-NTOs lokaler och självklart får alla som vill komma och titta på tävlingarna. Samarbetet mellan klubbarna i Norrlandsregionen är gott och tanken är att så småningom få med även Sundsvall och Östersund i dessa deltävlingar. Förra året deltog ca 60 ungdomar i Norrlands Junior GP. Mer information om arrangemanget kan du läsa om på coreitopen.wordpress.com samt på skornen.nu där man även kan följa tävlingarna live.

Vi är oerhört tacksamma för att CoreIT vill stötta ungdomsschacket i Örnsköldsvik

SK Örnen bildades i början på 90-talet och är en sammanslagning av Rockaden Övik och Domsjö Schackklubb. SK Örnen är fortfarande en aktiv klubb där alla schackintresserade, oavsett ålder, är välkomna. Idag är de ca 25 medlemmar varav ett tiotal är barn mellan 7-18 år. Klubben är på uppgång och de blir fler och fler medlemmar.   För de flesta är det själva tävlingsmomentet som lockar mest men att ha möjligheten att lösa problem och göra taktiska övningar är också en stor del av det roliga. Det finns en fin gemenskap i föreningen där alla samsas under samma tak trots olika åldrar och bakgrunder. Schackspelandet i sig har fått ett uppsving på senare tid då möjligheten att spela på internet och smarttelefoner har utvecklats så pass mycket. Det finns mängder med appar, plattformar och communitys där hela schackvärlden kommer samman. Man kan träna, spela eller titta på stora internationella tävlingar när som helst på dygnet.

Core IT önskar dem såklart stort lycka till i tävlingarna. Vill du också stödja SK Örnen så kan du sätta in valfri summa på PG 16 49 58-1 och märka inbetalningen med “Stödmedlem”.