Seminarium, Tema Licenser, 3 mars

Tema: LICENSER

Att ha full koll på företagets licenser är inte helt okomplicerat men CoreIT har koll på läget. Tillsammans med dig skräddarsyr och utvecklar vi licenslösningar utifrån era behov så att den administrativa och praktiska hanteringen ska bli så enkel, effektiv, juridiskt säker och kostnadseffektiv som möjligt. 

Dagens agenda

kl 14.00-17.00.

Trender i licenser och molnbaserade licenser

Vad ser vi för trender i vad tillverkarna gör för förändringar i sina licensprogram. Vilka faktorer bör man väga in i val av modell samt hur skall vi resonera kring molnbaserade licenser. 

Adobe licenser

Adobe lanserade sitt Creative Cloud för bra länge sedan där de skakade om hela licensmodellen. 
Lär dig mer om vad Creative Cloud innebär, hur du kan dra nytta av de plus som modellen ger alternativt hur du kan agera för att ha det likt som förut.

Microsoft licenser 

Microsoft har i vanlig ordning ett flertal licensprogram med sina för- och nackdelar. Hur stor licensbas man har, om man vill fördela kostnaden över tid eller ta den som en investering samt hur ”uppgraderingsbenägen” är bara några av parametrarna man bör ta i beaktning.  Vi guidar dig rätt i detta.

VMware

Vilka förändringar har VMware på gång för sin vSphere, vilka paketeringar finns det samt hur maximerar du dina investeringar för din VMware-farm på bästa sätt.

Hur CoreIT kan hjälpa er med licenser

CoreIT avslutar eftermiddagen med en summering om hur vi kan stötta din verksamhet med licenshantering från enstaka tillverkare ända upp till att få total kontroll på ditt licensinnehav och dina licenskostnader.  Vi går även igenom hur tillverkarna agerar i form av licenskontroller (audits).

Fika och bensträckare under eftermiddagen.

 

Så kan CoreIT hjälpa dig vidare

Samtala mer med CoreIT utifrån ditt företags behov och förutsättningar efter seminariet. CoreIT hjälper dig att ta fram skräddarsydda lösningar för din verksamhet.


Örnsköldsvik 3 mars

Dag:  Torsdagen den 3 mars
Tid: 14.00-17.00
Plats: CoreIT, Hörneborgsvägen 11 (AKZO-huset), vån 3
Anmälan: Stängd
Övrigt: Vi avslutar med en trevlig kvällsaktivitet (mat + Modo hemmamatch) för de som har möjlighet. Observera att antalet platser är begränsade, först till kvarn gäller.

 

Varmt välkommen!

Anmälan är stängd!