SEO-strategi inför Black Friday och andra högtider 

Snart stundar Black Friday och kanske har du något speciellt erbjudande till dina kunder? Här kommer några tips kring hur du bör gå tillväga för att få synlighet på Google.

Kom igång med tre enkla steg

1.    Skapa en unik landningssida 
Det första du bör göra är att skapa en unik landningssida för varje högtid där du erbjuder rabatterade varor eller tjänster. Denna landningssida kan du sedan återanvända kommande år så undvik därför att lägga till årtal och liknande i sökvägen.

Ett vanligt misstag vi ser att många företagare gör, är att skapa tillfälliga landningssidor för olika kampanjer, som sedan släcks ner när kampanjen är över. Nästa år skapas sedan en ny landningssida med en ny sökväg. Ur ett SEO-perspektiv är detta inte optimalt, du bör istället återanvända landningssidan du skapat även kommande år. Sedan när högtiden är över flyttar du bara landningssidan längre ner i webbens hierarki så att den inte blir lika lätt för en besökare att hitta. Glöm inte att säkerställa att den kan nås via webbsidans internlänkning.

2.    Sökord & Innehåll 
Nästa steg är att kontrollera hur sökbeteendet ser ut och vilka sökord och sökfraser du önskar synas på. Fyll sedan sidan med ett bra innehåll utifrån din analys och lägg till sökorden i sidans titel, meta descriptions och huvudrubrik samt eventuella bilders alt-tag.

landing page g1f2563f1c 640

3.    Innan högtiden 
När högtiden sedan närmar sig bör du flytta upp landningssidan till menyn och länka till kampanjen från startsidan. Gör den väl synlig där, till exempel genom en puff.

black friday gab83acd06 1280

Eftersom SEO är ett långsiktigt arbete är det förmodligen lite sent att påbörja optimeringsarbetet för Black Friday 2021, men det arbete du gör nu är som sagt inte förgäves, Black Friday kommer ju igen nästa år.

Tycker du att det känns svårt?
Kontakta oss om du vill ha hjälp med dina Black Friday-kampanjer

Sista chansen att söka region Västernorrlands Utvecklingscheckar!

Du vet väl om att du kan söka flera checkar? Varje check kan ge 50% av investeringen i bidrag, totalt 150 000 kr i bidrag per check.

Utvecklingschecken kan sökas t o m 31 december 2021 och användas till bl.a. utveckling av hemsida, sökmotoroptimering, annonsering på Google eller sociala medier.

Läs mer om utvecklingschecken här