1 Mars slog vi upp portarna för det nystartade dotterbolaget – CoreIT Svealand. Det nya kontoret kommer att finnas på Vallgatan 9 i Solna med hela Stockholm och Svealand som sitt arbetsområde. Ambitionen är att skapa ett bolag som kan hjälpa företagen i Svealand att växa med hjälp av en trygg och stabil IT-partner med rötterna i Norrland. Leveransen kommer att bestå av lokala konsulttjänster inom IT-infrastruktur och ge kunderna i regionen möjlighet att få stöttning av såväl egenproducerade molntjänster likväl som Microsoft Azure och Office365 samt att det hela hålls samman via vår ServiceDesk placerad i Örnsköldsvik.

Etableringen i Svealand kommer att drivas av den nyrekryterade Vd:n Peter Bäckman: I min tidigare roll som VD för Ironstone Sverige träffade jag på CoreIT hos en gemensam kund. Direkt kunde man känna den entreprenörskap och stolthet som genomsyrar bolaget. CoreIT besitter mycket ”Know How” och kan erbjuda stabila lösningar och är rättfram i sin kunddialog där man alltid sätter kundens behov i centrum. Med vår långa och gedigna erfarenhet inom Microsofts molnlösningar och framförallt större migreringsprojekt till molnet blir det ett bra komplement till CoreIT;s tjänsteutbud.

Åke Holmberg, VD CoreIT säger:
“När denna möjlighet uppstod så kändes det helt rätt. Vi vet att vi har en stabil och eftertraktad leveransmodell som vi tror kommer matcha väldigt bra ihop med den kompetens som finns i det nystartade bolaget. Svealand är en stor region med många spännande företag och branscher som vi hoppas få samarbeta med.”

Om CoreIT:

CoreIT startade 2007 med idén om att hjälpa sina kunder till en ”Problemfri IT-vardag”. Vi omsätter ca 90 MSEK och är ca 65 medarbetare med kontor i Örnsköldsvik, Härnösand och Stockholm. Vi erbjuder konsulttjänster inom IT-infrastruktur, IT-säkerhet, Systemutveckling samt IT-driftstjänster från egna driftshallar i Norrland. Våra kunder finns inom Offentlig förvaltning och privata företag, nationella och internationella som t.ex. Fenix Outdoor, Anytec, OSTP och AllOffice.

För frågor kontakta:
Åke Holmberg – VD CoreIT, 070-639 51 61
Peter Bäckman – VD CoreIT Svealand, 0761-400 047