CoreCMS – 10000 sidor och bättre mobilitet

CoreCMS har passerat 10 000 sidor samtidigt som systemet uppdateras med bättre stöd för mobila plattformar och responsiv design.

Ökade krav på responsivitet för sökmotoroptimering

I dagarna har Google annonserat att de ökar kraven på hemsidor att vara anpassade för att passa mobila plattformar för att man ska uppfylla god sökmotoroptimering. Klarar man dessa krav har man bättre ranking och hamnar därmed före de med sämre uppfyllnad i resultatlistan vid sökningar.

Responsiv design

En responsiv design betyder att hemsidan anpassar sig till storleken på den plattform man använder – TV, stor datorskärm, surfplatta eller telefon.

Exempel på responsiv design är allt från enklare responsivitet där menyer osv ligger kvar i ungefär samma format, men där storlekar följer med i designen och vissa designelement försvinner vid minskad storlek. T.ex www.hogakustensurf.se

Vid en utökad responsivitet som nu är byggts in i CoreCMS, ändras menyns uppbyggnad och läggs i minsta läget in i en menyknapp. T.ex. www.mfulvon.se

CoreCMS – 10 000 sidor

CoreCMS är ett webbpubliceringsverktyg utvecklat av CoreIT, med målet enkel innehållshantering och enkel men effektiv sökmotoroptimering. CoreCMS passar dig som vill uppdatera innehållet själv med inte vill lära dig komplexa system men ändå få en effektiv och modern hemsida.

Nu innehåller systemet 10000 sidor i drygt 300 webbplatser. Läs mer om CoreCMS här